MasterCard VISA

DetFunker AS ble etablert i slutten av 2015 med det formål å utvikle, produsere og selge 100 % ferskpresset grønnsaksjuice, samt tilknyttede produkter produsert av restfiber etter juiceproduksjonen.

 

Forretningsidéen går ut på å gjøre inntaket av store mengder grønnsaker vesentlig enklere i en travel hverdag.

Produktene er helt unike, og fås ikke kjøpt noe annet sted. Råvarene er kortreiste og uten tilsetningsstoffer, fra bl.a. samme leverandør som Michelin-restauranten Maaemo benytter.

 

Hvert produkt inneholder opp til 25 forskjellige grønnsaker, og ingen grønnsak har mer enn 10% av innholdet.

Det går med ½ kg grønnsaker til en flaske juice (250 ml), og produktene er utviklet for optimal ernæringseffekt og gode smaksopplevelser.

 

Produksjonen foregår i Norge, og fordi det ikke tilsettes konserveringsmidler, skal juicen konsumeres innen 5 dager. Fatima Mohseni er selskapets kjøkken- og produktutviklingssjef, og har det faglige ansvaret for de kompromissløse sluttproduktene.

 

DetFunker er overbeviste om at man i dag ser starten på en megatrend i den vestlige verden.

Den norske dagligvarebransjen ser allerede tegn på dette hvor eksempelvis salget av frukt og grønt i 2015 økte tre ganger så mye som salget av dagligvarer generelt i forhold til året før.

I tillegg snakker mange ernæringseksperter i inn- og utland ikke lenger om de gunstige 5 om dagen, men om 25+ om dagen.

 

Utviklingen har mange årsaker, blant annet:

   - Økt kunnskap og bevissthet om helsemessige fordeler ved økt inntak av grønt.

   - Bevissthet om negative sider knyttet til for høyt kjøttinntak hos jordens befolkning

   - Økt kunnskap om de klimamessige ringvirkningene av kjøttproduksjon, med økte utslipp av klimagasser samt de enorme vannressurser som kreves i produksjonen.          

 

DetFunker gjør det enkelt for private husholdninger, samt offentlige og private kantiner, å tilby kjøttfrie dager hver uke

 

John Fadum er selskapets grunder, og har gjennom de siste par år tatt ideen om grønnsaksjuice fra eksperimenteringsstadiet, til full produksjon.